Det finnes to metoder å invitere brukere til Verji:

1. Med BankID og Vipps som er hovedmetoden.
2. Uten BankID og Vipps.

Hvordan invitere bruker med BankID og Vipps

Denne metoden gir deg mulighet til å invitere mange brukere om gangen.
Du lager en registeringslenke som du sende ut til dine kontakter: Hvordan lage en registeringslenke.
Mottaker av lenken autentiserer seg ved hjelp av BankID og Vipps.

Hvordan invitere bruker uten BankID og Vipps

Under finner du en video på hvordan man oppretter en bruker uten BankID og Vipps.

En skriftlig guide er beskrevet under følgende video.

For å invitere noen uten BankID og Vipps, kan du følge guiden under.

Når du skal opprette/invitere en kunde/klient innpå Verji, er det viktig at du har riktig informasjon fra den personen du skal invitere.
Vi anbefaler at du har informert vedkommende på forhånd at de vil motta en invitasjon til Verji.
Vi har laget et e-post forslag som du kan sende til dem i forkant. https://verji.no/kunderessurser.

Fremgangsmåte:

1. Gå inn i ditt administrasjons rom (Skriv "administrasjon" i filter boksen).
  2. Legg inn e-postadresse til den personen du skal invitere. Det er viktig at denne er korrekt, da det er til denne invitasjonse-posten sendes til.
  3. Legg inn fullt navn på brukeren, dette benyttes til å opprette et unikt brukernavn i Verji og bør derfor kun bestå av fornavn og etternavn.
  4. Legg inn mobilnummeret til brukeren du skal invitere, dette er frivillig, men vi anbefaler på det sterkeste at dette legges inn, da dette går på at en får autentisert brukeren på en sikker måte.
  5. Velg om brukeren skal motta SMS med autentiseringskode i tillegg til e-post. Vi anbefaler på det sterkeste at dette står på for alle klienter da det er en del av en sikker autentisering.
  6. Du kan også legge inn en velkomstmelding som den inviterte brukeren får se i invitasjonse-posten. Ikke skriv noe sensitivt her da det sendes ukryptert til mottakeren.
    Eksempel på ikke-sensitiv melding kan være "Vi skal nå benytte Verji til å kommunisere kryptert i henhold til GDPR lovgivingen".
  7. Trykk  Opprett  knappen når du har dobbeltsjekket at alt er korrekt.

Respons fra invitasjons-appen

Det skal umiddelbart komme en melding fra Verji CompanyBot som sier "Processing, please wait...", deretter kommer en del statusmeldinger det du trenger å følge med på er følgende:

• Success
    Alt er i orden, brukeren er opprettet og invitasjon sendt.
  • A user is already registered with email ...
    Denne brukeren er allerede inne på løsningen, det ble opprettet et direktemeldingsrom med denne brukeren.
  • UserId "olanormann" is already occupied.
    Brukernavnet er opptatt.
     Du må endre noe i navnet på brukeren, gjerne legge til eller fjerne mellomnavn for å gjøre dette unikt. Husk at dette blir brukernavnet, så det bør være noe som er fornuftig for den som blir invitert slik at det er lett å kjenne igjen de aktuelle brukerene.

For å gi admin tilgang til en bruker så kan du følge guiden her: Endre brukernivå på invitert bruker

Stikkord:
Legg til bruker, Invitere bruker, Opprette bruker