Verji stödjer något som heter markdown för att formatera texter.

Detta ger dig möjlighet att skicka meddelanden med ett mer professionellt utseende.

För en videoguide, se här. För en skriftlig guide, se under videon.

Länkar

Formatet för länkar inbäddade i `[text är [text som ska visas](Internetlänk)`

Länkar på ord.

Kursiv

Formatet för *kursiv* text är `*text som ska vara kursiv*`.

Fetstil

Formatet för **fetstil** text är `*text som ska vara fetstil*`.

Genomstrykning

Formatet för genomstrykning är `<del>genomstruken</del>`.

Rubriker, 6 nivåer

Formatet för rubriker är `# Rubrik, det är viktigt att ha ett mellanslag efter `#` tecknet.

Det är möjligt att ha upp till sex nivåer med rubriker, dessa använder då flera `#` tecken, till exempel `## Rubrik 2`

Horisontell linje

Formatet för att få en horisontell linje i texten är tre bindestreck på en egen rad utan några mellanslag `---`.

Numrerad och punktmarkerad lista

Formatet för punktmarkerad lista är `- Lista, för numrerad lista är formatet `1. Lista`.

Flera nivåer

För att få underpunkter i listor använder man två mellanslag före listtexten `- Lista`.

Tips: När det är listor i flera nivåer är det lätt att man missar antalet mellanslag, då kan man redigera meddelandet efter att det är skickat så att det blir som man önskar.

Citat

Formatet för citerad block är `>` tecknet, och man kan ha flera nivåer genom att använda flera `>>`.

Kod

Kodformatet innebär att texten i denna formatering blir exakt som inskriven, detta kan vara mycket användbart om man ska skicka lösenord eller andra meddelanden där exakthet är viktigt.

Inline

Inline-kodformatering används om det bara är en liten del av texten som är kritisk, detta kan vara till exempel användarnamn och lösenord för inloggning.

*Exempel*

Användare: \` Ola Normann\`

Lösenord: \` z2&@R}G~ \`

Detta blir då:

Användare: `Ola Normann`

Lösenord: `z2&@R}G~`

Block

För att markera en hel block som kod använder man `  ``` ` i början och slutet av blocket.

Nyckelord:

Markdown, formatera meddelande, avancerad formatering, professionellt utseende