Brukervalg

1. Tryck på ditt namn längst upp till vänster. Tryck på "Alla inställningar"
  2. Här kan du ändra inställningarna

för hur det du skickar och tar emot ska se ut i Verji.

Rumlista

Här kan du aktivera eller inaktivera funktionen som visar dig en lista över de senaste rum du varit i.

Denna lista visas ovanför rumlistan i Verji, under ditt användarnamn.

Listan visas som en rad med profilbilder av de senaste rum du varit i.

Tangentbordsgenvägar

Klicka här för att se alla tangentbordsgenvägar som kan användas i Verji:

https://docs.vertigisstudio.com/webviewer/latest/admin-help/keyboard-shortcuts.html

Här kan du se alla tangentbordsgenvägar som kan användas i Verji.

Använd Ctrl+F för att söka i tidslinjen

Om du vill att Ctrl+F ska vara en genväg för att söka i tidslinjen.

Visning av tid

Visa tidstämplar i 12-timmarsformat (t.ex. 2:30pm)

Här kan du ändra mellan 12 eller 24-timmarsformat.

Visa alltid tidstämplar för meddelanden

Du kan aktivera detta så att tidstämplar för meddelanden alltid visas.

Kompositör

Denna visar till mulige funksjoner for når du skriver en melding.

Byt automatiskt ut råtekst-emojier

Skapar automatiskt emojis när du skriver t.ex. :)

Aktivera emoji-förslag när du skriver

Förslår automatiskt en emoji om du börjar skriva in råtextformatet för en emoji.

Skicka aviseringar om att du skriver

Visar i konversationen att du håller på att skriva en meddelande, till exempel "Lars skriver en meddelande...".

Denna funktion gör din samtalspartner uppmärksam på att det snart kommer ett svar från dig.

Använd Ctrl + Enter för att skicka en meddelande

Om detta är aktiverat kommer din meddelande inte att skickas när du trycker på Enter.

Du måste trycka på Ctrl + Enter eller använda den gröna Skicka-knappen till höger.

Syftet med denna funktion är att göra det enklare för dig att skriva längre meddelanden.

När den här funktionen är aktiverad kommer du att hoppa ner till en ny rad i meddelandet när du trycker på Enter (linjeskift).

Du kan fortsätta meddelandet på en ny rad utan att det skickas förrän du är klar med hela texten.

Om den här funktionen är inaktiverad skickas meddelandet om du trycker på Enter.

Bilder, GIF:ar och videor

Aktivera URL-förhandsvisningar i meddelanden som standard

Denna funktion är inte aktiverad just nu.

Spela upp GIF:ar automatiskt

Om detta är aktiverat kommer alla GIF:ar att starta automatiskt när du ser dem.

Spela upp videor automatiskt

Om detta är aktiverat kommer alla videor att starta automatiskt när du ser dem.

Visa förhandsvisningar för bilder

Om detta är aktiverat behöver du inte klicka på bilder för att se dem och de kommer att visas automatiskt.

Tidslinje

Här kan du bestämma inställningarna för din tidslinje/historik i rummet.

Nyckelord:

Rumlista tangentbordsgenvägar genvägar bilder GIF GIF:ar videor enter Tid tidsformat