I vissa fall genererar vissa ärendesystem mappar med många filer som man komprimerar till .zip-filer. Dessa kan bli stora om filerna har sparats som “bilder” av dokumenten istället för ren text. Detta är vanligt om en bilaga har skannats från en skrivare till ett ärendesystem som ofta sparar som bildfiler, eller om bilder bifogas en faktura.

Exempel på fil sparad som ren text och som bild av text, innehållet är identiskt:

Detta kan lösas på flera sätt:

1. Det bästa är att få ärendesystemet att generera dokument med ren text. Dokumentet ser likadant ut, men filen blir inte så stor. Detta kan normalt göras under inställningar för dataexport. En sådan ändring måste oftast göras av någon med administratörsrättigheter i ärendesystemet. I vissa fall måste detta ändras av en supportmedarbetare för det ärendesystem du arbetar med.

2. Alternativt kan man använda flerdelade (multipart) filer, detta kan uppnås med andra komprimeringsverktyg än de som följer med Windows som standard.

Till exempel:

Nyckelord:

Stor fil större än 100 MB kan inte ladda upp fil komprimera