Problemställningen vid att ladda upp länkar till molnlagrade filer i Verji, till exempel SharePoint, Google Drive och OneDrive.

Det finns två faktorer som spelar in när det gäller länkar till externa filer delade i Verji, dessa är:

1. Länkens giltighet över tid.

2. Om flera ska uppdatera samma fil.

1. Giltighet över tid

Över tid kan länkar till externa filer ändras, detta kan vara nya versioner, placering av filer, osv.     Detta betyder att länken måste skapas på nytt och laddas upp igen eller redigeras, vilket innebär att en manuell åtgärd krävs för delade länkar.                                                                                                I rincip rekommenderas att själva filerna laddas upp i Verji för att undvika problem med att behöva uppdatera länkar när dessa ändras.

2. Flera ska uppdatera samma fil

I vissa fall ska filer uppdateras av flera användare, och gärna samtidigt. I dessa fall måste länken delas eftersom Verji för närvarande inte stöder redigering av filer i lösningen. Det rekommenderas inte att ladda ner filen och ändra den för att sedan ladda upp den igen, då detta kan göras av flera samtidigt och man riskerar förlust av data (lost-update).

Tips: Kom ihåg att det är obegränsad lagring i Verji så att man kan ladda upp flera versioner av samma fil.

Nyckelord:

molnlagring extern dela ändrad visa uppdatera länk länkar lagring lagrade facksystem fack system