To faktor-autentisering (two-factor authentication, 2FA) er en metode for tilgangskontroll hvor en bruker kun gis adgang etter å ha presentert to forskjellige bevis for sin identitet.

Verji støtter to-faktor autentisering via SMS eller med app.

For en video guide på hvordan man aktiverer to-faktor se her

For en video guide på hvordan man aktiverer to-faktor med SMS se her:

For en tekst guide se her

Du finner innstillingene for dette under:

• Administrer konto
  • To faktor-autentisering

Bruk SMS for to faktor-autentisering

Du vil da få opp et skjermbilde med gjenopprettingskoder, det er viktig at du tar vare på disse kodene da det ikke er mulig å gjenopprette dem. Om du mister kodene vil kontoen og meldingene din vil ikke lenger være tilgjengelige.

Bruk autentiseringsapp

1. Klikk på "Bruk autentiseringsapp"
  2. Last ned to faktor-autentiseringsapp Microsoft Authenticator eller Google Authenticator på din telefons app-store.
  3. Åpne to faktor-autentiseringsappen som du nettopp lastet ned og scan QR-koden eller skriv in nøkkelen som vises inne på Verji, inn i to faktor-autentiseringsappen.
  4. Så fort du har scannet QR-koden eller skrevet inn nøkkelen over, kommer din to faktor-autentiseringsapp til å gi deg en unik kode. Skriv inn koden i bekreftelsesfeltet under:

Deaktivere to faktor

Etter at en er innlogget kan en deaktivere to-faktor autentisering om en skulle ønske det.

Stikkord

To faktor autentisering tofakor to-faktor to-faktorautentisering autentisering 2fa